Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: De paden op ... de lanen in!

De paden op ... de lanen in! 7 years 2 days ago #98689

 • Oak
 • Oak's Avatar Topic Author
 • Visitor
 • Visitor
Met de zomer weer voor de deur, en voor enkelen waarschijnlijk ook wel wat vakantiedagen in het vooruitzicht, kan er langzaam weer gedacht worden aan mogelijke buiten-activiteiten. In enkele andere topics heb ik al wel gezien dat er best veel natuurliefhebbers onder de members zijn, waarmee er dus een grote bron van potentiële kennis aanwezig is over waar er mooie tochten te maken zijn. Het lijkt me mooi die kennis een platform te bieden :)

Bij deze daarom een topic waarin mogelijke ideeën kunnen worden uitgewisseld. Dat kan gaan om bijvoorbeeld een tip voor een mooie wandelroute, een fietsroute, of een plek waar je prettig kunt lezen. Liefst in je post duidelijk aangeven waar het is (plaatsnaam in de buurt bijv.)

Een voorbeeld kan zijn om aan te geven wat een favoriete vakantieplek voor je is, of waar je dit jaar heen hoopt te gaan, als je gaat. Wie weet hebben anderen nog wel een tip wbt interessante plekken ter plaatse. Maar voel je niet beperkt door deze suggestie. Alles is welkom :-)

PS: Een hyperlink van een website, of een plaatje als je dat hebt is natuurlijk ook de moeite waard om toe te voegen B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by Oak. Reason: Onduidelijkheden

Re: De paden op ... de lanen in! 7 years 2 days ago #98695

 • Joriss
 • Joriss's Avatar
 • Offline
 • Gold Boarder
 • Gold Boarder
 • It's all a joke, so why aren't you laughing?
 • Posts: 166
 • Thank you received: 277
Ik denk dan meteen aan Geocaching
Zijn er hier liefhebbers ervan?

Nu ja, aangezien ik in België kan ik niet veel voorstellen. Een plan dat een beetje in mijn hoofd zit te broeien is een paar dagen naar Nederland te gaan om iedereen wat beter te leren kennen...
"It's all down to functionality eventually. If you're functional it doesn't matter if you're mad." - Alan Moore

Love shack - www.joriss.be - baby love shack
The following user(s) said Thank You: Watermeloen

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Re: De paden op ... de lanen in! 7 years 10 hours ago #99212

Huh. Ik wil hier best graag wat bestemmingen posten maar je stelt er zoveel extra vragen bij dat ik niet meer durfde en dus niks postte.
Nou dan doe ik het nu alsnog maar dan zonder alle extra's.
Ik ga gewoon noemen waar ik met ongelooflijk veel genoegen inmiddels heb gewandeld en gefietst met mijn toffe Aspie-partner en superhond - loslopend - [beide] - en dan kun je als het je wat lijkt en als het in je bereik ligt, altijd googelen op de bestemming!

- De Meinweg
Grensoverschrijdend, héél uitgebreid, veel variatie. Helemaal niet druk!

- Swalmen / Elmpterwald
Dit gebied gáát maar door :cheer: .

- St Pietersberg [eveneens grensoverschrijdend]
Dit gebied is absoluut niet meer hoe ik het leerde kennen meer dan 25 jaar geleden.
Maar nog steeds een prachtig gebied om te wandelen en fietsen.

Ook waren wij op zeker moment een weekend aan zee, in de provincie Zeeland. We hadden een huisje op een camping in Renesse vanwaar we met de fiets makkelijk de duinen in konden en ook langs het strand en ook naar allerlei mooie andere plaatsen.

We wandelen ook wel eens in de bossen bij Mierlo , waar een uitgebreid hondenlosloopgebied is. En waar de hond zelfs mag zwemmen, vooropgesteld dat je de poel vindt en dat daar dan water in staat!

Het mooie aan al die gebieden, zelfs als het in dezelfde regio is, is dat de bossen en natuurgebieden nooit 'hetzelfde' zijn. Elk bos heeft zijn eigen geur, kleur en uiterlijk, variatie in begroeiing en bewoning door dieren.
Zeker de grensoverschrijdende gebieden zijn bijzonder. De kans dat je er moet filewandelen is zeer gering. Wel rekening houden met bostoezichthouders : heb je een hond, zorg dat je op de hoogte bent van de reglementen hieromtrent, dat je hond de juiste inentingen heeft, dat je de juiste papieren en accesoires bij je hebt - in Duitsland bijvoorbeeld schijnt het een vereiste dat je een muilkorf bij je hebt. De hond hoeft 'm niet aan maar je moet dit ding wel kunnen tonen op verzoek.
Dat soort dingen.
Overigens nog nooit problemen gehad. Wel toezichthouders tegengekomen. En wilde zwijnen, schaapskuddes, roofvogels, bijzondere poelen en een buitengewone houten-beeldentuin-route in Swalmen. :)
~ ... and the twisting, sacred Spiral formed by the Serpent of the Caduceus, and by the spinning of the galaxies, is also the same Leviathan as the Spiral of the biologist' Code of Life : DNA ~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by MadHatter.

Re: De paden op ... de lanen in! 7 years 4 hours ago #99224

 • Oak
 • Oak's Avatar Topic Author
 • Visitor
 • Visitor
@Joriss: heel vet idd geocaching. Ik zou er ooit wel eens aan mee willen doen, alleen wat nog ontbreekt is een GPS :P

@MadHatter: vervelend dat de indruk ontstaan was dat het alleen volgens het format zou mogen wat ik noteerde ;-) het topic gaat vooral om precies zulke posts als jij geplaatst hebt. Mooi lijstje B) Heb de intro even wat aangepast. Als je het nog altijd wat te suggestief vindt, of een te strict format gewoon melden :-)

Meinweg is geweldig idd! Veel adders daar ook, als je daarvan houdt :P

Swalmen klinkt erg vet! (ook gezien wat ik nu op internet zie) Ook niet heel ver zo te zien. Misschien wel mooie suggestie! Ben wel benieuwd naar de flora en fauna daar. Het mooie is dat er zoveel onderscheid is in alleen al dit kleine stukje Europa. Boeiend wel. Wat ik wel ook zoek is paden waar je niet teveel wandelaars tegenkomt. Afgelopen jaar was ik in de Franse Jura, maar daar had je sommige paden waar je letterlijk met horden over de paden liep; minder.

Vrees dat dat bij een park met vrije toegang voor honden wel weer anders is, maar voor jou als hondeneigenaar moet dat wel heerlijk zijn, kan ik me voorstellen. Al zijn het dan ook snel van die sociale gelegenheden, stel ik me voor. Ik zie vaak eigenaren nog wel wat praten, bij het uitlaten, en als je daar niet op zit te wachten is dat wel weer lastig :P Ik kan me een situatie, zoals in de avatar van N=1 dan ook wel voorstellen.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by Oak.

Re: De paden op ... de lanen in! 7 years 3 hours ago #99235

Joriss wrote: Ik denk dan meteen aan Geocaching
Zijn er hier liefhebbers ervan?

Ik begin oud te worden. Nog nooit gehoord van dit fenomeen

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Re: De paden op ... de lanen in! 7 years 2 hours ago #99236

Wat reclame voor de eigen regio :) De natuur is hier minstens nét zo divers als in zuidelijk/oostelijk Limburg.

Oud-boeren polderlandschap: Ooijpolder bij Nijmegen

Heuvelachtige bossen: Tussen Nijmegen en Kleef (Duitsland) ligt 'n prachtig bosrijk, rustig gebied.
Duivelsberg & Groesbeek

De enige periode waarin natuurliefhebbers (die van stilte houden) de regio Nijmegen beter kunnen vermijden, is tijdens de 4-daagse ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.299 seconds
Powered by Kunena Forum