Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Onderwerp: Soort dagboekje van mij.

Soort dagboekje van mij. 6 maanden 2 weken geleden #259637

 • Project
 • Project's Profielfoto Onderwerp Author
 • Offline
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Berichten: 213
 • Ontvangen bedankjes 72
Even rond kijken.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.Ik ben nu al een aantal jaren gediagnostiseerd met autisme, epilepsie en inmiddels ook psoriasis erbij gekregen de afgelopen twee jaar. Verder heb ik lange tijd lopen worstelen met PTSS en ben daar nu eindelijk voor een groot deel doorheen dat ik het niet meer ervaar als extreem problematisch. Momenteel ben ik nog bezig om mijn alcohol gebruik onder controle te krijgen omdat ik te vaak drink en dan ook doordrink wat niet goed voor mij is.

In de eerste paar jaar kon ik vrijwel niets door alle problemen en ellende en heb dan ook twee jaar een psycholoog gehad die mij alleen maar liet praten elke week en verder geen therapieën heeft ingezet omdat het gewoon niet zou werken. In de afgelopen twee jaar heb ik daardoor rust kunnen vinden en ben ik uit het heftige fiepen gekomen, uiteraard hou ik dat wel maar niet meer dagelijks en dan uren achterelkaar door totdat ik zo ver uitgeput was dat ik in slaap viel. Ik ben blij dat het nu beter gaat en dat dit redelijk onder controle is, ik ging soms twee dagen door en at en dronk dan op den duur ook niet meer, naar de wc gaan gebeurde dan nog maar soms moest ik met de onderbroek op de knieën snel terug achter mijn pc kruipen omdat ik teveel live moest volgen. Best triest als ik nu terugkijk op alles en hoe ver het ging bij tijden.

naar de wc gaan gebeurde dan nog maar soms moest ik met de onderbroek op de knieën snel terug achter mijn pc kruipen


Ik weet dat mijn communicatie zo sterk vermindert is in sociale omgang dat ik daar ook absurde moeite mee heb en het verschrikkelijk lastig vind om op mensen te reageren of vragen te beantwoorden. Ik merk dat ik dan niet goed de vraag simpel kan beantwoorden en daardoor gaat het verhaal van de hak op de tak. Maar ook dat leer ik gelukkig weer wat beter hoe daar mee om te gaan en neem tegenwoordig gewoon veel meer rust voordat ik op dingen ga reageren. Soms lukt dat niet door spanning en helemaal op een forum als ik net nieuw ben heb ik nog veel last dat ik soms te snel ga voor mijn doen.

Tegenwoordig probeer ik alles klein te houden en niet meer door te jagen op onderwerpen die geen zin hebben, ik verloor verschrikkelijk veel tijd aan onderwerpen die interessant zijn voor mij maar helemaal niet kon of kan delen met mensen waardoor het ook weer nutteloos en eenzaam is. Ik wou dan heel graag verdiepende onderwerpen bespreken met mensen maar merkte dat mijn kennis dan te ver ging voor dagelijkse communicatie of voor op een verjaardag of feestje. Überhaupt heb ik niemand om mij heen om gesprekken mee te hebben op mijn buurman na die gewoon erg vriendelijk is en die altijd wel een luisterend oor geeft.

ik verloor verschrikkelijk veel tijd aan onderwerpen die interessant zijnMijn rust momenten bestaan tegenwoordig in het van mij aftypen en gewoon een opsomming maken wat ik op een dag heb gedaan,. meer bezig zijn met kleine leuke dingen in het leven en daar plezier uithalen. Als men het niet erg vind ga ik dan ook regelmatig een stukje typen over wat ik heb gedaan of problemen waar ik tegenaan gelopen ben en hoe ik daarmee probeer om te gaan, het is een soort therapie (reflecteren) over mijn ervaringen, omgeving en een leerproces.

Als ik vragen heb, dan stel ik ze duidelijk en geef het aan als ik iets niet snap. Maar in eerste instantie ben ik niet zo goed in reageren op mensen maar meer gericht op het schrijven en even mijn weg vinden op een forum, Ik kijk dus verder rustig in het rond.

Greetzzzzzz,
Project.
Tot later.

PS: Bedankt iedereen, het heeft mij erg goed gedaan en ben weer verder dankzij het forum, haar leden en de beheerders. Normaal doet een ban mij niets, maar het raakt mij helaas dit keer wel en dat is dan terecht en een goede les voor mij. Sia - Never Give Up
Bedankt door: signe, MarcDC

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Laast bewerkt: door Project.

Soort dagboekje van mij. 6 maanden 2 weken geleden #259640

 • Project
 • Project's Profielfoto Onderwerp Author
 • Offline
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Berichten: 213
 • Ontvangen bedankjes 72
Hoog-funktionerend klassieke autisme met een beetje extra slim zijn.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.Mijn diagnose is een beetje op een vervelende manier tot stand gekomen, ik had al hulp gevraagd maar kreeg geen hulp waar ik iets mee kon en de communicatie verliep allemaal moeizaam. Ik was een zorg weigeraar volgens de "standaard" en had ook al geen huisarts meer, nadat ik zelf zoveel controle verloor op mijn leven en alcohol een groot deel uitmaakte van mijn dagelijkse routine was justitie ook met grote regelmaat bij mij op bezoek, weliswaar omdat ik zelf aangaf dat het niet goed ging en dat ik hulp nodig was. Uiteindelijk via de burgermeester in contact gekomen met een vorm van aandringende hulpverlening, die mensen zoeken je gewoon thuis op en blijven aandringen en in extreme gevallen nemen ze de controle van jou over. Ik heb dan ook via hun een huisarts gekregen en ben doorverwezen naar verslaving zorg. Uiteindelijk is de boel uit de hand gelopen en kwam ik na een logeerpartijtje bij de overheid terecht bij de forensische psychologie, en daar ging alles ineens erg snel en werkte het wel.

ik was te ver heen om zelf goed mijn eigen problemen in te zien


Na heel veel onderzoeken en het doornemen van ongeveer 10.000 emails van mij kwam autisme uit de bus, eenmaal dat als diagnose kwam een ander verhaal op gang wat epilepsie bleek te zijn. Ik had het vermoeden dat ik epilepsie had maar dacht ook dat het normaal was en bij mij hoorde. Ik heb daar dus ook een aantal jaren mee staan te worstelen. Uiteindelijk naar mijn eigen plaats verwezen voor psychologische hulp en dat heeft mij goed gedaan. Hoewel er geen behandeling heeft plaatsgevonden op welke manier dan ook heb ik toch heel veel geleerd omdat ik zelf wat meer gericht ben gaan zoeken naar mijn problemen en dan besprak wat ik had opgezocht en hoe ik dat wou gaan veranderen.

Omdat ik in de afgelopen jaren zoveel ellende had ben ik alles en iedereen verloren en weet ook pas sinds een paar maanden dat mijn neefje ook zwaar autistisch is en ook niet meer thuis woont daardoor, dat was voor mij even een schok en kwam hard aan, maar mijn zus begrijpt mij nu wel een stuk beter daardoor hoe triest het ook is. Het contact is nog niet volledig hersteld maar ik bel haar zo nu en dan even op om te vragen hoe het gaat.

Het contact is nog niet volledig hersteld maar ik bel haar zo nu en dan even op


Ik heb zelf heel veel moeite gehad met de diagnose omdat het er ook niet inging bij mij, ik was te ver heen om zelf goed mijn eigen problemen in te zien en het extreme fiepen van mij was vrijwel niet te stoppen, gelukkig met wat medicatie heb ik mijzelf een paar maanden kunnen afremmen en heb daardoor ook de tijd gehad om het te begrijpen en er vrede mee te sluiten. Tegenwoordig ben ik blij met de diagnose omdat ik nu kan uitleggen aan mensen waarom ik anders ben. Ook het feit dat ik eindelijk accepteer dat ik epilepsie heb maakt het een stuk makkelijker, ik kan nu veel meer dingen uitleggen en hoef niet meer telkens te vluchten voor alles en iedereen.

Voor nu is mijn speerpunt sociale communicatie en daar weer goed in worden, ik ben dat verleerd in de afgelopen 10 jaar en merk dat ik daar nog veel moeite mee heb. Ik moet weer leren hoe ik met mensen omga en wat normaal geaccepteerd gedrag is. Leren mijn gedachten rustig te houden en als ik iets wil uitleggen eerst nadenken ipv alles zeggen of typen wat in mij opkomt. Wel moet ik daar rust in nemen omdat ik dus bij uitputting heel snel terugval in fiepen. Ik probeer dan ook dat klein te houden voor zover ik kan.
Tot later.

PS: Bedankt iedereen, het heeft mij erg goed gedaan en ben weer verder dankzij het forum, haar leden en de beheerders. Normaal doet een ban mij niets, maar het raakt mij helaas dit keer wel en dat is dan terecht en een goede les voor mij. Sia - Never Give Up

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Laast bewerkt: door Project.

Soort dagboekje van mij. 6 maanden 2 weken geleden #259641

 • Project
 • Project's Profielfoto Onderwerp Author
 • Offline
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Berichten: 213
 • Ontvangen bedankjes 72
Wat is drukte voor mij.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.Veel mensen ervaren met autisme dat drukke omgevingen erg vermoeiend zijn, ik heb dat zelf ook heel sterk maar in mijn leven onbewust geleerd om de aandacht op mij te trekken wanneer het druk is. Op deze manier kon ik controle uitoefenen over de groep en sturen, het geeft een vorm van rust als jij de verteller bent en de grappenmaker, je hebt dan rust in de drukte van plezier wat mensen aan jou beleven. Vandaag ben ik bijvoorbeeld in een tuincentrum geweest en het was veel drukker dan ik had verwacht, ik raak dan best wel erg in paniek en ook de momenten dat ik kan flauwvallen of in totale angst de winkel uit ren. Ik ren dan ook letterlijk de winkel uit en moet dan 10 minuten bijkomen en hopen dat ik niet ga hyperventileren. Maar mijn beste tactiek wat voor mij werkt is alles als een film of show beschouwen, ik ga dan een show opvoeren met humor en speel dan in het tuincentrum als het ware. Ik zal daar in de toekomst wel voorbeelden van vertellen wat ik soms meemaak en heb gedaan.

Forums zijn dan weer extreem lastig voor mij omdat ik daar geen controle op heb, ik kan niet een show maken en zien hoe mensen reageren en kan vrijwel niets sturen. Forums en een chat zijn voor mij dan ook extreem vermoeiend als ik ga reageren op mensen of vragen moet beantwoorden. Als er teveel reactie's komen van mensen dan stop ik op den duur of wordt recalcitrant/boos uit onmacht en frustratie. Ik volg het verhaallijn dan amper nog en mis zoveel communicatie en het gebrek aan vermogen om inleving te hebben is een killer op dat moment. Dat is ook waar ik op dit forum bang voor ben als mensen heel veel gaan reageren op dit draadje, ik kan het niet afdwingen dat niemand reageert, maar wens wel gepaste terughoudendheid voor zover mogelijk.

Forums zijn dan weer extreem lastig voor mij omdat ik daar geen controle op heb


Ik ben zelf groot voorstander van een soort dagboek draadje omdat ik dan ook veel meer overzicht heb, ik voel mij anders extreem snel verdwaalt en moet met veel te veel mensen rekening houden. Het is vrij prettig als het lekker rustig is in mijn soort van dagboek en ruimte heb om te ontladen met schrijven. 1 plek en niet verstrooit over het forum heen werkt voor mij heel goed, een soort veilige oefen omgeving zoals ik het zie. Het bewust klein houden en controle houden over mijn draadje voelt prettig. Uit ervaring weet ik dat als ik meer onderwerpen aanmaak dat mensen er tussen gaan en het onderwerp dan totaal vervalt en het niet meer van mij is als het ware. Dan komen er mensen die het onderwerp totaal overnemen en ik reageer dan niet meer op den duur. En dat is ook weer zo jammer aan mijn autisme soms. Dat ik toch wel heel sterk een structuur nodig ben om rust te bewaren.
Tot later.

PS: Bedankt iedereen, het heeft mij erg goed gedaan en ben weer verder dankzij het forum, haar leden en de beheerders. Normaal doet een ban mij niets, maar het raakt mij helaas dit keer wel en dat is dan terecht en een goede les voor mij. Sia - Never Give Up

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Laast bewerkt: door Project.

Soort dagboekje van mij. 6 maanden 2 weken geleden #259642

 • mandersp
 • mandersp's Profielfoto
 • Offline
 • Platinum Boarder
 • Platinum Boarder
 • Berichten: 936
 • Ontvangen bedankjes 1043
Hallo Project, in ieder geval welkom op dit forum...

Ik heb voor mijzelf ook een dagboekje dat ik maak in Word.
Iedere dag heb ik daar wel iets in staan.
Met vriendelijke groeten,

Mandersp
Bedankt door: Project

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Soort dagboekje van mij. 6 maanden 2 weken geleden #259644

 • Project
 • Project's Profielfoto Onderwerp Author
 • Offline
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Berichten: 213
 • Ontvangen bedankjes 72
Sfeerhaard gekocht voor een spot prijsje

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.


Ik zag een sfeerhaard in het tuincentrum die stuk was en werd er wat onrustig van, dus zonder nadenken ben ik bezig om hem te repareren en alles weer aan het rechtbuigen. Toen hij weer in elkaar stond zag het er erg mooi uit en wou hem ook wel hebben. Maar er zat geen prijskaartje op en het was de laatste show model. een iets groter model koste 100 euro die er naast stond.

Huppel huppel door de intratuin heen met een grote glimlach op mijn gezicht huppel ik naar een aardig uitziende vrouw toe. Ze lachte al toen ze mij aan zag komen dus de eerste tactiek werkte al goed. Hoiiiiiii snel zwaaiend als een klein kind met mijn hand vlak voor haar zeg ik; jij gaat mij vandaag met een gelukkig gevoel naar huis laten gaan. Ik wil iets kopen maar het is de laatste en er staat geen prijs op. Nou, dan gaan we kijken of ik jou gelukkig kan maken. Jeeeejjjjjjj twee vuisten in de lucht zwaaiend sta ik voor haar en loop vervolgens naar de sfeerhaard. Hele grote ogen en wees ernaar, HEBBEN! Droef gezichtje, maar er staat geen prijskaartje op en het is de laatste die helemaal zielig alleen staat.

Nadat ik nog heb aangemoedigd dat ze mij heel blij en gelukkig naar huis kan laten gaan vroeg ze wat ik ervoor wou betalen en zij 30 euro. Ze heeft een briefje geschreven en mocht hem meenemen voor 30 euro. Snel wegpakken en niet meer achterom kijken zij ze tegen mij. Owww wat lief!!!! Dank je dank je, zo blij nu. Pak de twee delen onder mijn armen , kijk vluchtig om mij heen en dribbel er snel vandoor.

Soms vraag ik mij af wat iemand dan op dat moment denkt van mij, ik doe het omdat ik anders totaal niet weet hoe ik het moet aanpakken en zie het dan maar als een film moment. Ik gedraag mij als een klein kind en krijg ook nog wat ik wil. Dit is dan wel weer het leuke aan mijn autisme dat ik gewoon een overdreven show maak om iets wat ik wil hebben maar niet weet hoe ik het moet aanpakken op een normale manier, en daarnaast ben ik ook best wel kinderlijk en loop ik in leeftijd behoorlijk achter dus past het goed bij mij op dat moment.
Tot later.

PS: Bedankt iedereen, het heeft mij erg goed gedaan en ben weer verder dankzij het forum, haar leden en de beheerders. Normaal doet een ban mij niets, maar het raakt mij helaas dit keer wel en dat is dan terecht en een goede les voor mij. Sia - Never Give Up
Bedankt door: MarcDC, Rupie

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Laast bewerkt: door Project.

Soort dagboekje van mij. 6 maanden 2 weken geleden #259662

 • signe
 • signe's Profielfoto
 • Offline
 • Platinum Boarder
 • Platinum Boarder
 • diagnose Asperger
 • Berichten: 2496
 • Ontvangen bedankjes 2936
Welkom Project,

Dank je voor je duidelijk opgeschreven verhaal. Je heb al heel wat achter de rug.
Ik merk dat het leven voor jou ook een hele strijd is.
Maar heel veel uit jouw verhaal is mij ook bekend.
Ik zie uit naar je volgende posts.
I'd rather be gardening
Bedankt door: Project

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Soort dagboekje van mij. 6 maanden 2 weken geleden #259674

 • Project
 • Project's Profielfoto Onderwerp Author
 • Offline
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Berichten: 213
 • Ontvangen bedankjes 72
Spannende eerste dag op het forum (en een biertje teveel daardoor).

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.


Gisteren raakte ik aan het einde uitgeput en de alcohol maakte het ook niet veel makkelijker op den duur, ik neig dan toch weer wat meer naar slechte communicatie en moet daar voor oppassen. Ik had mij al voorgenomen de laatste weken om niet tot diep in de nacht achter mijn pc te hangen en eerder te stoppen. Ook mijn alcohol gebruik moet ik nu weer een stap verder terugschroeven en heb mij voorgenomen om nog maximaal 4 biertje's te drinken op een avond. En wellicht ga ik dan eens voor lekkere biertje's of misschien wel een heel ander drankje. Stormhoek witte wijn is ook erg lekker.

Toch was het erg gezellig en leuk!


Maar goed, ik raakte dus op en moe op den duur en ben dan net te intensief bezig geweest en filter steeds minder mijn gedachten en wil steeds sneller gaan op den duur. Ik moet die chat iets meer met rust laten of alleen daar reageren als ik echt heel erg fit ben en dan niet al te lang blijven hangen zoals gisteren. Toch was het erg gezellig en leuk, heb het heel lang vol weten te houden voor mijn doen en ben daar blij mee.

Nu moet ik verder in het huishouden, niets gedaan omdat ik bij mijn moeder in de tuin bezig was. Aanrecht overvol, zand door het huis, wasgoed bult op de grond, badkamer smerig en de wc moet ook weer een flinke schrob beurt hebben. Ik doe niet 1 voor 1 maar alles lekker door elkaar dus neem dan telkens in mijn loop stukken mee wat ik moet doen. Als ik verstand op nul zet ben ik binnen een twee uur wel klaar en is alles weer schoon; moet mijn beeldscherm ook even poetsen.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Tot later.

PS: Bedankt iedereen, het heeft mij erg goed gedaan en ben weer verder dankzij het forum, haar leden en de beheerders. Normaal doet een ban mij niets, maar het raakt mij helaas dit keer wel en dat is dan terecht en een goede les voor mij. Sia - Never Give Up

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Laast bewerkt: door Project.

Soort dagboekje van mij. 6 maanden 2 weken geleden #259675

 • Project
 • Project's Profielfoto Onderwerp Author
 • Offline
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Berichten: 213
 • Ontvangen bedankjes 72
Groente tuin aanleggen

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.De ren moet ik nog verder afmaken, er moet nieuw gaas aan de bovenkant langs, leghokken maken, nieuwe grote deur in de ren maken, extra afdak komt erbij, meer aanplanting (vorige week de eerste fruitstruiken in de hoeken geplaatst en dode planten er uit gehaald), zandbak zodat ze kunnen wassen en speel attributen zoals een schommel of iets.

foto [ Click to expand ]

Mijn moestuintje heb ik ook net sinds vorige week aangepakt, daar stonden eerst struiken en het was 1 onkruid/gras bende. Hoe ik dat allemaal exact ga doen weet ik nog niet, maar het komt vast wel goed. Op het terras zelf ga ik met potten werken voor tomaten, aubergine, komkommer en pepers/paprika's.
foto [ Click to expand ]

Verder moet ik weer alle hangbakken vullen met zomer bloeiers en ben dan wel een heel eind. Als laatste als alles een beetje klaar is moet ik het terras er nog uithalen en opnieuw er in leggen, het ligt schots en scheef.
foto [ Click to expand ]
Tot later.

PS: Bedankt iedereen, het heeft mij erg goed gedaan en ben weer verder dankzij het forum, haar leden en de beheerders. Normaal doet een ban mij niets, maar het raakt mij helaas dit keer wel en dat is dan terecht en een goede les voor mij. Sia - Never Give Up
Bedankt door: MarcDC

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Laast bewerkt: door Project. Reden: Foto's gedonder.

Soort dagboekje van mij. 6 maanden 2 weken geleden #259677

 • Project
 • Project's Profielfoto Onderwerp Author
 • Offline
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Berichten: 213
 • Ontvangen bedankjes 72
Zo, tijd om een restje chinees eten op te warmen.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.Ik zou eigenlijks straks uit eten gaan naar een visrestaurant, maar heb het toch maar afgezegd. Mijn ouders willen al een paar jaar mij mee nemen daarheen, maar elke keer zeg ik het af omdat ik er tegen op zie. Uit eten gaan vind ik verschrikkelijk en voel mij dan zeer ongemakkelijk. Daar zit je dan aan een tafeltje 20 minuten te wachten of langer en je kunt geen kant op, Überhaupt om met massa mensen in een hok zitten te vreten is niets waard. Ik denk dat iedereen wel begrijpt dat samen wachten op eten wel zeer onprettig is. Wat ik nog wel eens wil doen is eten ophalen en dan bij hun een hapje eten, geen gepraat of onzin en snel eten en dan weer weg.

Überhaupt om met massa's mensen in een hok zitten te vreten is niets waard.


Voor nu heb ik dus een restje chinees in de magnetron staan, wat foei don haai, tjap zooi, tin lam taai en nasi + bami. Het is niet echt lekker, maar bij gebrek aan beter is het ook niet heel slecht en heb nu toch behoorlijk honger. Aankomende week zelf maar weer lekker eten koken met van alles en nog wat.

Voor de rest heb ik de kast vol staan met potjes van hak groenten en de diepvries vol met vlees en vis. Hoewel ik de laatste tijden toch steeds meer vegetarisch aan het eten ben. Ja daar kan ik wel eens een onderwerp over typen, koken en zo (klooien en rommel maken in de keuken). Recept erbij plaatsen en de onlogische gedachten die ik daarbij heb.

Koken vind ik wel leuk en heb de laatste weken een paar keer een curry gemaakt wat een groot succes is, dat ga ik vaker doen en kan dan makkelijk een bult verschillende groentes er door gooien en portie's invriezen om later weer makkelijk eten klaar te hebben.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.


Ik wil ook wat meer plaatjes gebruiken en emoticons en dat soort dingen, dit dagboekje moet wat meer kleur en leven hebben voor mijn gevoel. Als ik het dan terugkijk en zie wat kleur, foto's of een leuk filmpje dan weet ik sneller waar het over ging. Soort hoofdstukken maken dat je direct ziet wat het onderwerp is. Wellicht ga ik daar later vandaag nog wat op editen in de eerdere onderwerpen om het wat overzichtelijker te maken. Iets met kleurcodes of weet ik het. Maar de magnetron deed ping dus ga nu eten.
Tot later.

PS: Bedankt iedereen, het heeft mij erg goed gedaan en ben weer verder dankzij het forum, haar leden en de beheerders. Normaal doet een ban mij niets, maar het raakt mij helaas dit keer wel en dat is dan terecht en een goede les voor mij. Sia - Never Give Up

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Laast bewerkt: door Project.

Soort dagboekje van mij. 6 maanden 2 weken geleden #259688

 • Project
 • Project's Profielfoto Onderwerp Author
 • Offline
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Berichten: 213
 • Ontvangen bedankjes 72
:( Alcohol dagboek.


Dit onderwerp is natuurlijk een stuk minder mooi en ben er niet bepaald trots op, het is flink uit de hand gelopen en loop echt te worstelen de laatste weken met mijn gebruik en ben aan het afbouwen. Ik ben een drinker door extreme stress waar ik slecht mee om kan gaan, maar begin wel steeds beter met de spanning overweg te kunnen en het te beheersen. Ik wil dit dagboek dan ook bijhouden zodat ik wat meer bewust ben van mijn gebruik en ook probeer te leren waarom ik op bepaalde momenten veel meer drink.

Uiteraard ben ik mij bewust dat er online hulp is en dat je naar een huisarts kan gaan, maar de ervaring leert mij dat autisme en de gemiddelde hulpverlener absoluut niet samengaan. Het hele idee van jezelf belonen als je niet hebt gedronken of dagboeken met standaard vragen (helemaal de vraag wat het voordeel is van drinken) die nergens op slaan voor mijn persoonlijke situatie. Het gezeur wat er achterweg komt om dieper liggende problemen bloot te willen leggen en noem het maar op.........


Ik ben mij zeer goed bewust dat ik extreme hoeveelheden drink die absoluut zeer schadelijk zijn voor mijn lichaam. Ik twijfel er niet over dat ik mijzelf in de vernieling jaag daarmee maar schaad mijn omgeving niet. Ik weet ondanks de hoeveelheden mijn gebruik goed te verbergen en het valt dan ook niemand op. Ik loop niet te trillen zonder alcohol na een dag en behalve wat psychische spanning van afkicken wat ik ervaar kan niemand iets aan mij vernemen.

En ja, het is kut en ik verberg het natuurlijk bewust voor iedereen en drink ook niet als er mensen om mij heen zijn. Ik ben echt een eenzame stiekeme drinker. Overdag drink ik niet, maar laat in de avond begint het vaak en is de rem zoek. Ik merk wel dat het eerlijk zijn mij helpt en dat ik daardoor meer grip krijg op mijn gebruik. Ik heb dan ook geen behoefte aan goed bedoelt advies wat ikzelf ook allemaal kan opzoeken en vinden. Ik wil dit zelf aanpakken en neem daar de tijd voor, ik ga mij niet forceren en onbewust mijzelf tegen het harnas injagen.

Ik ga de hoeveelheden plaatsen wat ik elke dag drink in dit dagboek, maar ga mij liever niet uitleggen en vertellen dat het heel veel is. Ik werk er aan en het is nog veel erger geweest. Geloof mij, ik heb hele slechte jaren gehad met alles wat mij is overkomen en heb de laatste twee a drie jaar het op het zuipen gezet nadat de diagnose autisme en epilepsie kwam.

04-04-2019 / 9 halve liters bier.
05-04-2019 / 2 halve liters bier
06-04-2019 / 10 halve liters + 7 x 30cl bier.
07-04-2019 / 0
08-04-2019 / 16 x 30cl
09-04-2019 / 0
10-04-2019 / 12 halve liters
11-04-2019 / 0
12-04-2019 / 8 halve liters
13-04-2019 / 0
14-04-2019 / 12 x 30cl
15-04-2019 / 0
16-04-2019 / 6 halve liters + 2x 30cl
17-04-2018 /
18-04-2018 /
Tot later.

PS: Bedankt iedereen, het heeft mij erg goed gedaan en ben weer verder dankzij het forum, haar leden en de beheerders. Normaal doet een ban mij niets, maar het raakt mij helaas dit keer wel en dat is dan terecht en een goede les voor mij. Sia - Never Give Up
Bedankt door: Daniël S

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Laast bewerkt: door Project.
Tijd voor maken pagina: 0.468 seconden
Gemaakt door Kunena