Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? 4 months 2 weeks ago #258950

  • MarcDC
  • MarcDC's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Posts: 2045
  • Thank you received: 655
Ik was ooit in Amerika, en daar hadden ze als nagerecht rijsttaartjes... Ze hadden deze in grote rechthoeken gebakken. Probleem, dan heb je geen korstjes... wat je wel hebt als je individuele ronde taartjes bakt... Nou, daar hadden ze het volgende op gevonden: er stond een grote inoxen pot vol korstjes... het geheel was wel lekker en ik bewonder de 'yes we can'-spirit van de Amerikanen...
Toen dacht ik, dit land is rijp voor een clown als president... dat is 15 jaar geleden.

Stilaan worden we eigenlijk met zijn allen rijp voor een volgende stap in de Hello Fresh-rage... Iedere dag een mail waarin staat: ga naar de supermarkt, koop twee wortelen, drie als het kleintjes zijn, een grote ui, een fles passata, 300 gram gehakt, een doos spaghetti, …Versnijd dit alles naar hartenlust... kap bij elkaar in een diepe pan en laat een uurtje sudderen... opdienen met geraspte parmesaan…

Nog even de grapjurk uithangen ten koste van de bamischijf… Ik dacht dat dat deel uitmaakte van de nieuwe sport BAMI, een variant van ijshockey die vooral in Friesland onder gepensioneerden populair is... zoals wij hier jeu de boule spelen...
honi soit qui mal y pense

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by MarcDC.

Wat eten we vandaag? 4 months 2 weeks ago #258975

  • Bernhard 1963
  • Bernhard 1963's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • DE DWAASHEID DEZER WERELD IS WIJSHEID BIJ DE MENS
  • Posts: 2648
  • Thank you received: 3133

MarcDC wrote: Ik dacht dat dat deel uitmaakte van de nieuwe sport BAMI, een variant van ijshockey die vooral in Friesland onder gepensioneerden populair is... zoals wij hier jeu de boule spelen...


Huh??? :huh:
Wie ons het strengst beoordeelt? Een mislukte dilettant. [verzekeringsarts]
Johann Wolfgang von Goethe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Wat eten we vandaag? 4 months 2 weeks ago #258977

  • Marcus Cole
  • Marcus Cole's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Rondlopende Paradox
  • Posts: 2962
  • Thank you received: 2017
Frietjes en een Kipburger ...
'Hoe meer ik naar mijzelf kijk , hoe minder ik van mijzelf begrijp , ik ben een rare kwibus niet' ....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Wat eten we vandaag? 4 months 2 weeks ago #258978

  • arjen37
  • arjen37's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Pretending to be a functioning human is exhausting
  • Posts: 991
  • Thank you received: 744
Wij hadden vandaag hutspot van oma met een bal van de Poiesz.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Wat eten we vandaag? 4 months 2 weeks ago #258982

  • Bernhard 1963
  • Bernhard 1963's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • DE DWAASHEID DEZER WERELD IS WIJSHEID BIJ DE MENS
  • Posts: 2648
  • Thank you received: 3133

Part of the message is hidden for the guests. Please log in or register to see it.
Wie ons het strengst beoordeelt? Een mislukte dilettant. [verzekeringsarts]
Johann Wolfgang von Goethe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Wat eten we vandaag? 4 months 2 weeks ago #258986

  • MarcDC
  • MarcDC's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Posts: 2045
  • Thank you received: 655

Bernhard 1963 wrote:

Wow Bernhard, dat is een dag noeste arbeid, zeg! Ik ben ocharme wat hout en klimplantjes gaan kopen en ik ben daar een hele namiddag zoet mee geweest. En ik ben fiet op je dat je paprikachips hebt gekozen, zo heb je toch nog een portie groentjes!
honi soit qui mal y pense

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by MarcDC.

Wat eten we vandaag? 4 months 2 weeks ago #258993

  • signe
  • signe's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • diagnose Asperger
  • Posts: 2260
  • Thank you received: 2864
Gisteren en eergisteren heb ik me wat te druk gemaakt met het schilderen en in de tuin. Bijkomend nadeel is dan dat ik ook geen zin meer heb om nog te koken, dus slecht ga eten. De eerste dag veel broodjes gegeten en gisteren naar de plaatselijke eetschuur.

Vandaag moet er weer iets gezonds op tafel komen.
Heel veel leuke, lekkere en gemakkelijke recepten vind ik bij allerhande en Smulweb.
Vanavond ga ik Zoe­te-aard­ap­pel­huts­pot eten. In een half uurtje op tafel.

De oer-Hollandse hutspot in een nieuw jasje met zoete aardappel. Maar natuurlijk mét balletjes!


Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
1 kg verse gesneden hutspotgroenten
50 g ongezouten roomboter
12 rundergehaktballetjes in mijn geval vergetarische balletjes.
20 g verse selderij - heb ik weggelaten
1 el tarwebloem
300 ml rundvleesbouillon van tablet
Zet deze ingrediënten op mijn lijst
Keukenspullen
aluminiumfolie
pureestamper
Bereiden
stap voor stap koken print



Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
Kook samen met de hutspotgroenten in een pan met ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 10 min. goudbruin en gaar.
Neem de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet zitten.
Houd de balletjes warm onder aluminiumfolie.
Schep de bloem bij het achtergebleven bakvet en bak op hoog vuur.
Schep goed om tot de bloem bruin kleurt. Voeg de bouillon toe, meng goed met een garde en laat in 5 min. inkoken tot een jus. Schep de balletjes terug in de pan en verwarm nog even.
Giet de aardappelen en hutspotgroenten af en stamp met de rest van de boter tot hutspot.
Schep de hutspot in kommen en maak er een kuiltje in.
Verdeel de gehaktballetjes en jus erover en serveer direct.

Combinatietip:
Lekker met Amsterdamse uien.
I'd rather be gardening

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Wat eten we vandaag? 4 months 2 weeks ago #259005

  • arjen37
  • arjen37's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Pretending to be a functioning human is exhausting
  • Posts: 991
  • Thank you received: 744
@signe, "schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken"... dat vind ik voor een autist een onmogelijke opgave, aangezien die dingen altijd de vreemdste vormen hebben. Tenzij je ze zo drastisch schilt dat ze vierkant zijn. :)

Wij eten vanavond spinazie met een hamburger en gebakken aardappelen.
Morgen eten we Chicken tonight.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Wat eten we vandaag? 4 months 2 weeks ago #259010

  • Marcus Cole
  • Marcus Cole's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Rondlopende Paradox
  • Posts: 2962
  • Thank you received: 2017
De laatste maaltijd van Apitito , Rundvlees in Rozemarijn Saus , ik durf het dorp hier niet meer in om eten te kopen , het is een gekkenhuis op dit moment ...
'Hoe meer ik naar mijzelf kijk , hoe minder ik van mijzelf begrijp , ik ben een rare kwibus niet' ....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Wat eten we vandaag? 4 months 2 weeks ago #259027

  • Thor
  • Thor's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Posts: 3629
  • Thank you received: 4303
Vanavond stampot zuurkool.

Straks de riblappen op het vuur, gekruid met goulash/hachee kruiden, even aanbraden en daarna in de slowcooker. Het vee komt van boeren uit de regio, zelf geselecteerd en geslacht.
It’s just a sign of the times, going forward in reverse… still, he who have laugh last, is just a hand in the bush
The following user(s) said Thank You: signe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.324 seconds
Powered by Kunena Forum