Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? 4 months 3 weeks ago #258853

  • Thor
  • Thor's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Posts: 3627
  • Thank you received: 4302
Ooit deed dit topic het erg goed maar ik kan de oude niet meer vinden, er stonden soms erg smakelijke recepten en maaltijden op. Misschien is het leuk om deze weer opnieuw te starten daar er in andere topics wordt vermeld wat er op het menu staat. Ben benieuwd wat we te lezen krijgen, vooral van culinair terrorist Bernard :laugh:

Vandaag pasta met eigen gemaakt pesto met spekjes (uiteraard ook zelf gemaakt, gezouten/gerookt) en gebakken ei. Simpel maar heel erg lekker.
It’s just a sign of the times, going forward in reverse… still, he who have laugh last, is just a hand in the bush

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Wat eten we vandaag? 4 months 3 weeks ago #258854

  • Bernhard 1963
  • Bernhard 1963's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • DE DWAASHEID DEZER WERELD IS WIJSHEID BIJ DE MENS
  • Posts: 2646
  • Thank you received: 3127
Mijn ontbijt bestaat uit drie stukken brood met kaas, leverpastei en sandwich-spread, m'n warme maaltijd hoef ik vandaag niet zelf klaar te maken. Dat wordt dus een verrassing, grote kans dat het een menu aardappels met een gehaktbal wordt maar welke groente weet ik nog niet. Er zit i.i.g. geen rauwe ui, paprika, champignon of vis in want dan eet ik liever niks, daar ga ik van over m'n nek.

Ondanks dat culinair terrorist zijn vind ik lekker eten wel een erg plezierige dagelijkse bezigheid, maar ik ben vaak te lui om een gezonde warme maaltijd voor mezelf te maken.


.
Wie ons het strengst beoordeelt? Een mislukte dilettant. [verzekeringsarts]
Johann Wolfgang von Goethe
The following user(s) said Thank You: Thor

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by Bernhard 1963.

Wat eten we vandaag? 4 months 3 weeks ago #258858

  • signe
  • signe's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • diagnose Asperger
  • Posts: 2255
  • Thank you received: 2859
Vandaag ga ik vegetarische loempia's maken. Paprika, ui en veel taugé erin. Aangevuld met vegetarische "ham"- blokjes en een reep omelet en kruiden.
Dat omhuld met filodeeg, even in de over en klaar.
Daarnaast kleurtjes. Dat zijn in kleine stukjes gehakte bloemkool, broccoli, wortel en rode kool door elkaar met slasaus. Een leuke kleurige rauwkostschotel.
I'd rather be gardening

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Wat eten we vandaag? 4 months 3 weeks ago #258859

  • arjen37
  • arjen37's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Pretending to be a functioning human is exhausting
  • Posts: 990
  • Thank you received: 743
Hoeveel van wat moet er in? Dan raakt deze autist misschien ook geïnspireerd om eens iets beters te eten dan k&k shit uit de supermarkt of zijn standaard rösti, tartaar en groente schotel.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Wat eten we vandaag? 4 months 3 weeks ago #258860

  • Marcus Cole
  • Marcus Cole's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Rondlopende Paradox
  • Posts: 2959
  • Thank you received: 2017
Ik heb een paar keer bij deze website besteld www.apetito-shop.nl/Maaltijden/Paginas/default.aspx , ideaal als je net als ik te lui bent om te koken maar wel gevarieerd wil eten , het is wellicht wat duurder dan gemiddelde supermarkt maar veel smakelijker en gevarieerder dan de gemiddelde supermarkt , de maaltijden zijn verser dan de maaltijden bij de groenteboer hier.

Het laatste wat ik gegeten heb is een Maaltijdsalade bij een La Place in Twente bij Holten volgens mij , nou eet ik een zak chips op die nog overgebleven is van mijn weekend uitje met de familie , dadelijk even kijken of ik nog ergens zin in heb ...

Heb nog verschillende maaltijden van apetito , zag trouwens een groot en hoog magazijn / productie van ze net over de grens bij Twente , denk dat van origine een Duits Bedrijf is , of het is goedkoper om in Duitsland een magazijn te plaatsen dat kan ook ...
'Hoe meer ik naar mijzelf kijk , hoe minder ik van mijzelf begrijp , ik ben een rare kwibus niet' ....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Wat eten we vandaag? 4 months 3 weeks ago #258863

  • Reveur
  • Reveur's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Posts: 723
  • Thank you received: 360
Die zelfgemaakte spekjes ben ik wel nieuwsgierig naar.

Gister lasagnette gemaakt (gewoon lasagne, maar dan de pasta erdoor geroerd ipv laagjes).
Voor 4 normale tot redelijk grote eters:
75gram spekjes uitbakken in de pan
2 ui in stukjes erbij in de pan smoren
600gr soepgroente erbij met deksel 10 minuten smoren
Knoflook (pasta) erbij en even doorroeren
400gram gehakt erbij rullen tot het gehakt gaar is.
Half glaasje rode wijn erbij. 2 minuutjes pruttelen.
1 blik tomatenblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 200ml gekookt water, bouillonblokje, peper en laurierblad erbij.
15 minuten met deksel en daarna 15 minuten zonder deksel zachtjes laten pruttelen.
Maak beschamelsaus van 30gr boter, 30gr bloem en 300ml melk een half bouillonblokje en beetje peper.
Maak laagjes met lasagnebladen, of roer 333gr pasta erdoor en strijk glad.
Giet de beschamelsaus (evt nog iets verdund met melk) over de lasagne(tte).
Strooi lekker veel geraspte kaas erover en 30 tot 40 minuten in de oven op 180gr. Als hij pruttelt en de kaas is gesmolten en beetje bruin aan het worden is hij klaar.

Je kunt ook meer beschamelsaus maken en met lasagne bladen ertussen doen, of door de saus roeren. Allemaal lekker.
Je kunt de saus ook in porties invriezen, zodat je eenvoudig op verschillende momenten een lasagne kunt bouwen.
AQ 41 Aspie quiz 147/200 Diagnose 5 april 2018

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Wat eten we vandaag? 4 months 3 weeks ago #258864

  • Bernhard 1963
  • Bernhard 1963's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • DE DWAASHEID DEZER WERELD IS WIJSHEID BIJ DE MENS
  • Posts: 2646
  • Thank you received: 3127
Vandaag ietsjes lekkerder en gezonder gegeten dan met die verbrande patat en droge bamischijf van zaterdag, de dame die het heeft klaargemaakt zou heel goed als kok in een duur restaurant aan het werk kunnen;

This image is hidden for guests.
Please log in or register to see it.

Wie ons het strengst beoordeelt? Een mislukte dilettant. [verzekeringsarts]
Johann Wolfgang von Goethe
The following user(s) said Thank You: Thor

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Wat eten we vandaag? 4 months 3 weeks ago #258866

  • arjen37
  • arjen37's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Pretending to be a functioning human is exhausting
  • Posts: 990
  • Thank you received: 743

Bernhard 1963 wrote: Vandaag ietsjes lekkerder en gezonder gegeten dan met die verbrande patat en droge bamischijf van zaterdag, de dame die het heeft klaargemaakt zou heel goed als kok in een duur restaurant aan het werk kunnen;


Zie ik nou warme witlof? :sick:

Warme witlof, spruitjes en bleekselderij zijn drie dingen die ik niet lekker vind. Bepaalde kruiden ook niet, maar welke dat zijn weet ik dan weer niet. Voor de rest ben ik een redelijk gemakkelijke eter. Ik kan alleen ontzettend slecht bedenken wat ik moet eten. En het duurt uren voordat ik trek krijg als ik moe uit kantoor kom.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Wat eten we vandaag? 4 months 2 weeks ago #258918

  • MarcDC
  • MarcDC's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Posts: 2040
  • Thank you received: 654
Dat kiezen wat te eten, daar heb ik het ook moeilijk mee... raar eigenlijk... mijn vrouw vraagt mij dat dan 'ik ga nu naar de winkel, wat wil je eten volgende week'... en dan is het net of ik in mijn hersenen met een zoeklicht op zoek ga naar recepten en alle gerechten zich angstvallig verstoppen... de steak friet en de de gegratineerde witloofrolletjes zitten onder de cursus project management, de tajine met lamsvlees, de zalm met boursin en de Poolse worst met boerenkool en puree met spekjes zitten ergens in een hoekje achter de vakantieherinneringen, spaghetti, zeg ik dan... soms hang ik de lolbroek uit en zeg ik 'kreeft', 'verse kreeft'...
Wat is er mis met een wekelijkse circulatie van dezelfde gerechten,
- maandag: worst met boerenkool,
- dinsdag: rijst met curry en kip
- woensdag: pasta
- donderdag: sushi
- vrijdag: pizza
- zaterdag: steak/friet/sla
- zondag: uit eten (roterend: indisch, tai, chinees, griek, belgisch, …)
Er is dan nog zoveel variatie mogelijk binnen dit veilige kader, maar eigenlijk liever niet...
Ik heb nu zin in de gehaktballetjes met boontjes en gebraden aardappeltjes die mijn moeder zo vaak maakte...
honi soit qui mal y pense

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Wat eten we vandaag? 4 months 2 weeks ago #258921

  • Marcus Cole
  • Marcus Cole's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Rondlopende Paradox
  • Posts: 2959
  • Thank you received: 2017
Nog twee maaltijden van Apetito , zaterdag eens weer een bestelling plaatsen , blijft een geweldige service vind alleen , onhandig dat ze pas een maand later de incasso overmaken ...
'Hoe meer ik naar mijzelf kijk , hoe minder ik van mijzelf begrijp , ik ben een rare kwibus niet' ....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.365 seconds
Powered by Kunena Forum