Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Dit is een plek om onderwerpen rondom Asperger te starten en daarover te discussiƫren.
Je kunt hier echt alles kwijt: twijfel je bijvoorbeeld over je diagnose? Wil je een spreekbeurt houden over Asperger? Wil je weten of iemand je meer kan vertellen over de samenhang tussen Asperger en ADHD? Denk je dat je kind Asperger heeft? Alle onderwerpen zijn welkom.

TOPIC: Voorkeur voor felle kleuren

Voorkeur voor felle kleuren 3 years 9 months ago #202740

Overprikkeling is voor mij echt een probleem. Er wordt dan ook van mij verwacht dat ik de voorkeur geef aan voorzichtige kleuren: grijs, beige en alles daartussen.

Niets is minder waar! Ik ben echt iemand van de primaire kleuren rood, geel, groen en blauw. Vanwege esthetiek en evenwicht doe ik als achtergrond wel iets van wit of grijs; maar de bedoeling is dan ook dat de primaire kleur er ook echt uitknalt. Dat doe ik zowel met kleding als de inrichting van mijn kamer. Zelfs met de keuze van mijn auto of fiets. Jammer dat er zo weinig neon-kleuren te krijgen zijn! Is dit nu een ASS kenmerk of is het slechts een persoonlijke eigenaardigheid?

Wat vinden jullie van felle kleuren?
The following user(s) said Thank You: Xndrmldr, Uridium

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Voorkeur voor felle kleuren 3 years 9 months ago #202747

Ik heb precies hetzelfde: hoe feller, hoe mooier. Op zich kan ik de pasteltinten best waarderen, maar als ik mag kiezen uit bijv. een rijtje afbeeldingeb, dan kies ik doorgaans de felste.
Ik heb ook altijd een kerstboompje op m'n kamer gehad met kbipperende gekleurde lichtjes... heeeeeeerlijk!
Doe mij maar een whisky... of een glas wijn... of een biertje...
The following user(s) said Thank You: Terpen Tijn, Xndrmldr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Voorkeur voor felle kleuren 3 years 9 months ago #202751

Ja, sommige NT'ers gaan bungeejumpen of parachutespringen om een kick te krijgen, wij zetten flikkerende lampjes in de kerstboom. Spanning en sensatie verzekerd! :laugh: Ik herken het. Mede om die reden hou ik wel van Kerstmis, al die lichtjes en mooie kleedjes op tafel maken het erg feestelijk. Er mag trouwens niet te veel op de kleedjes liggen, want dan word ik er weer onrustig van.

Ik denk dat wij sneller spanning voelen, en veel sneller overprikkeld raken, maar lang niet altijd gaan we dat uit de weg natuurlijk. Wat dat betreft zijn we redelijk gewoon, denk ik. Het ligt er maar net aan hoe en wat, en hoe je in je vel steekt. Het lijkt me trouwens dat de meeste mensen in algemene zin felle kleuren prevaleren boven pasteltinten.
AQ 45/50

Op 8 oktober 2015 officiƫle diagnose gekregen
The following user(s) said Thank You: Terpen Tijn, Xndrmldr, Jane73

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by Steenbok74.

Voorkeur voor felle kleuren 3 years 9 months ago #202755

 • Tazz
 • Tazz's Avatar
 • Offline
 • Platinum Boarder
 • Platinum Boarder
 • Posts: 793
 • Thank you received: 40
Primaire kleuren genieten mijn voorkeur. In mijn huiskamer is veel blauw, geel en rood. Mijn fiets is zonnebloemgeel. Mijn favoriete kleur is echter paars (veel kleding in deze kleur). Van pastelkleuren word ik letterlijk misselijk. Van flikkerende lampen word ik gek.
The following user(s) said Thank You: Terpen Tijn, Xndrmldr, Freddie

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Voorkeur voor felle kleuren 3 years 9 months ago #202758

 • Inge70
 • Inge70's Avatar
 • Visitor
 • Visitor
Ik kan persoonlijk niet goed tegen felle kleuren, ik hou van kleuren die rustig overkomen en niet te licht zijn, een beetje afgezwakt dus, donkere kleuren en aardetinten vind ik ook prachtig, geflikker en geglim kan ik niet verdragen, dan heb ik binnen de kortste keren last van migraine en alles wat daarbij hoort, een overdaad aan fel licht kan ik ook niet verdragen, daar kan ik heel onrustig van worden.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Voorkeur voor felle kleuren 3 years 9 months ago #202761

Primaire kleuren kan ik goed verdragen, ik zie die ook niet als felle kleuren. Sommige secundaire en tertiaire kleuren als rose en oranje vind ik felle-agressieve kleuren die ik niet goed kan verdragen. Kleuren die dicht bij rose en oranje zitten zijn paars en geel, die ik vind ik weer wel prettig. Als ik droom dan zijn de kleuren pasteltinten. Een ivoor-kleur vind ik ook prettig, behalve als het een uitgerukte slagtand van een olifant is. Wit-zwart-grijs vind ik ook prettig.

This image is hidden for guests.
Please log in or register to see it.

Jij bent jij, en ik ben ik, jij bent niet ik, en ik ben niet jij, maar toch zijn we samen wij.
The following user(s) said Thank You: Terpen Tijn, Xndrmldr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by Erewhon.
Time to create page: 0.270 seconds
Powered by Kunena Forum