Stel uw profiel

U krijgt toegang tot uw profiel door te klikken op 'Mijn profiel' in de top van de forum. Dit gebied is niet veel anders dan alle andere formulier dat u ingevuld hebt online of in het echte leven, behalve dat een groot deel van de Informatie hier optioneel.

Persoonlijke info

 • Samenvatting - Al uw instellingen uit andere tabbladen samengevat.
 • Wijzig uw gegevens - Bewerk uw login naam, e-mailadres en wachtwoord.
 • Mijn Avatar - Kies een afbeelding uit de beschikbare map of upload je eigen afbeelding. Deze afbeelding wordt bij al u berichten getoond.

Foruminstellingen.

 • Uiterlijk - Enkele instellingen voor weergave, zoals of uw aanwezigheid op het forum voor anderen zichtbaar mag zijn als 'on-line'.
 • Mijn Profiel Info - Vul de persoonlijke gegevens die u het niet erg vindt om publiekelijk te delen.
  Vergeet niet om druk op de 'Save' knop wanneer u wijzigingen aanbrengt in uw profiel.
 • Mijn Abonnementen - Lijst van de onderwerpen waarop u bent geabonneerd, en waarvan u een  e-mail krijgt bij nieuwe reacties.
 • Afmelden - stoppen met het besloten deel van het forum, en switchen naar openbare deel. (in geval van deze site is alles besloten)

Antwoord op een bestaand bericht

U heeft zojuist gelezen bericht van iemand, en u wilt erop antwoorden met een bijdrage aan de discussie. Dit kan op 2 wijzen.

 • Quick Reply - Dit brengt een kleine tekst gebied (zonder opnieuw de webpagina) waar u snel een kort antwoord kunt typen. Druk 'Verzenden' als u klaar bent met invoeren van uw antwoord.
 • Antwoorden - Dit is de standaard methode om te reageren. Je hebt de beschikking over een tekst editor. Beschouw het als een afgeslankt versie van een tekstverwerker (zoals Microsoft Word) waarin u kunt je tekst, links toevoegen, afbeeldingen, smilies, etc..Voor nu, typt u uw antwoord en druk op Knop 'Preview' aan de onderkant van de pagina als u wilt bekijken post vóór de indiening van het. Wanneer u klaar bent met het bewerken en tevreden over uw bericht en de opmaak, dat klikt u op 'Verzenden' .
 • Citeren - Als u wenst iemand te citeren, drukt u op de 'Quote' knop naast de 'Reply' knop onder elk bericht.
 • Antwoorden Topic - Deze knop functioneert hetzelfde als het Knop 'Beantwoorden' met de uitzondering dat je reactie in lijn blijft met de originele post (OP).

Maak een nieuw bericht

Ga eerst naar betreffende thema (discussie categorie). Dan zie je bovenin een knop "Nieuw Bericht" om te beginnen met uw eigen onderwerp. Of als u een bestaand bericht hebt gelezen, ziet u ook bovenin een knop "Nieuw bericht".
U plaatst met dezelfde tekst editor die u hebt gebruikt bij het beantwoorden van eerdere berichten. (meer info over bijzondere opmaak leest u hieronder). Typ uw bericht en druk op 'Verzenden'.

Formaat codes in uw bericht

De editor heeft een aantal standaardkoppen om teksten te layouten.

Hetzelfde effect wordt bereikt door gebruik te makena van BBcode (Bulletin Board Code). Een opening tag zal uitzien [] en een afsluitende tag ziet er als volgt [/]. bijvoorbeeld [b]vet[/b]

De BBCode WiKi heeft betrekking op de basis-up merk tags dus laten we gaan naar wat de wiki niet dekken.

Lijsten

Er zijn twee soorten lijsten: besteld en unordered. Een geordende lijst is een numerieke lijst zoals je zou kunnen gebruiken om de afwerking volgorde van een lijst race. Een geordende lijst is een lijst die u kunt gebruiken om de lijst boodschappen. Er zijn twee verschillende tags nodig om in een lijst.

Eerst gebruikt u een tag die de aard van de lijst die u wilt creëert.

[ul] [/ ul] = geordende lijst [ol] [/ ol] = geordende lijst

Ten tweede, gebruik je een lijst code voor elke item in de lijst

[li] [/ li] = elk item.

Dus, de code voor een geordende lijst zou er zo uitzien:

[OL] [li] 1e plaats [/ li] [li] 2e plaats [/ li] [li] 3de plaats [/ li] [/ Ol]

Video

Verankering van een video in uw bericht is een meer recente toevoeging aan de forum en maakt gebruik van vele video-sharing websites op het web. Dit geeft ons de mogelijkheid om de video in ons forum laten zien zonder kopie te moeten uploaden.

Zoek de unieke id in de URL van die video op. Bijvoorbeeld deze video van YouTube waarvan de URL is http://www.youtube.com/watch?v=bqJE5TH5jhc. Als je eenmaal weet wat die unieke identifier is, dan kun je hem insluiten in een forumbericht. Gebruik de  'drop video' down lijst aan de bovenkant van de editor:

bijvoorbeeld

[video type = youtube] bqJE5TH5jhc [/ video]

Het is een goed idee om uw post bekijken om te zorgen dat de video zichtbaar is, voordat u uw ingevulde post.

Bewerk je eigen post

Om spelfouten en link te corrigeren, gebruik je de  de knop Bewerken, aan onderkant van uw eigen berichten.

Abonneren

Aan de bovenkant en de onderkant van elke discussie vindt u  'Aanmelden'. Indrukken van deze toets geeft voor alle reacties op dit onderwerp een e-mailbericht met een link direct naar genoemde pos. U kunt ook weer 'opzeggen'.  De abonnementen beheert u in uw profiel.