Je bent niet ingelogd.

Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
 • Pagina:
 • 1
 • 2
 • 3

Onderwerp: Emotionele mishandeling

Emotionele mishandeling 3 weken 18 uren geleden #251043

 • mariolona_m
 • mariolona_m's Profielfoto
 • Offline
 • Fresh Boarder
 • Berichten: 9
 • Ontvangen bedankjes 1
Beste allen,

Graag zou ik iets kwijt willen en ik hoop dat iemand iets hierin herkent en mij een stapje verder kan helpen:

Ik ben een 45 jarige vrouw en heb 2 jaar een zeer complexe en turbulente vriendschap+ gehad met een 15 jaar oudere arts uit een klein dorpje. Ik heb deze man ontmoet via een zgn goede datingsite en ik vond hem een verlegen, introverte, zachtaardige en betrouwbare man. Anders dan de vrouwenversierders die ik vaker had ontmoet. We hadden een enorme aantrekkingskracht en humor. Hij vond mij heel bijzonder alsof ik een soort filmster was. Ik vond hem een betrouwbare lieve knuffelbeer. Hij was toen 3 jaar gescheiden en had twee dochters van 15 en 20 jaar. Ik ben een kat uit de boom kijker en moest hem vaak wat afremmen. Maar na 1.5 maand al begon het probleem waar ik bijna 2 jaar onder heb geleden: het afstoten en aantrekken van zijn kant.
Opeens krijg ik rond middernacht een afscheidsberichtje: hij zag er toch vanaf, hij was niet geschikt voor een relatie en de kinderen wilden het niet. Ik moest maar een ander zoeken. Toen deed hij de telefoon uit en die bleef dagen lang uit.
Ik wist niet wat mij overkwam, want ik zag het niet aankomen. Ik dacht niets meer van hem te horen. Ik kan hier niet tegen als mensen terugtrekken en dan mij afsluiten. Ik ben daar erg gevoelig voor. (ik heb lichte borderline trekjes en op relationeel gebied is voor mij afsluiting en afwijzing erg moeilijk te dragen).
Maar na 3 dagen kwam hij plots terug. Hij vond mij toch leuk en ik heb hem toen nog een kans gegeven. Maar na 2 weken begon het weer, de terugtrekking. Hij bleek half impotent te zijn. Hij had al 15 jaar geen seks meer gehad, ook niet met zijn ex-vrouw. Voor mij was dit geen reden om iemand af te wijzen. Ik heb toen alles gedaan om hem aantrekken en hij kwam weer terug. Het ging toen weer even goed en toen begon het weer. Elke keer als ik te dichtbij kwam duwde hij mij weg.
Ik ben achteraf stom geweest dat ik het heb geaccepteerd, maar ik ben zelf ook wat twijfelend met relatie en bindingsangst is mij ook niet vreemd. We hebben toen besloten een vriendschap+ te onderhouden. Maar dat was lastig want hij bepaalde de voorwaarden: 1x in de maand een kort weekendje. Meer behoefte aan afspreken had hij niet. Ik heb van alles gedaan om een middenweg te vinden omdat ik het best weinig vond. Maar dat was niet mogelijk. Ook bleek hij met zijn ex vrouw enkinderen gewoon nog op vakantie te gaan. Met mij wilde hij niet. Ik was te levendig. Ik zou hem te saai vinden. Hij had wel alles over voor die kinderen en die ex vrouw die hoorde er bij en met haar kon hij samen leven (als broer/zus). Zij was weg gegaan. Hij had dat niet gewild. Hij wilde een gezin, de structuur en vond het niet erg dat er geen emotionele band of seksuele band was.
Maar ik ben anders; ik ben een levendige, confronterende en volgens hem een erg sensuele vrouw. Ik ben actief, hij passief. Hij vond mij enorm boeiend, alleen hij had moeite met de aandacht die ik vroeg. Ja, ik wilde aandacht, ik was verliefd en wilde gezellige dingen ondernemen en een emotionele band onderhouden. Ik stuurde veel berichtjes, fotootjes, leuke dingetjes, maar ook confronteerde ik hem. Doordat hij steeds terugtrok, ging ik aantrekken. Ik had nooit meegemaakt dat een man mij het ene moment wel wilde en dan het andere moment mij afstootte. Heel veel nachten heb ik wakker gelegen, omdat ik het allemaal niet begreep. Als we samen waren was het zo fijn, net alsof we een stel waren, maar als ik thuis kwam vergat hij mij en was hij helemaal weer met zijn kinderen en achteraf ook met zijn ex-vrouw.
Toen die ex-vrouw (psychiatrisch patient) weer opgenomen werd, ging hij steeds met de kinderen naar haar en ik denk dat de band toen tussen die 2 is aangehaald. Maar toen zij weer thuis was na maanden, kwam ik weer 1x in de maand bij hem. Het was heel fijn, maar tussendoor was ik minder belangrijk. Veel ruzies omdat ik behoefte had aan meer contact en meer warmte. Hij liet doorschermeren dat hij mogelijk wat autistische trekjes had. Ik had dat zelf al gemerkt. Maar hij ontkende het dan weer. Als ik een maand op hem wachtte vol verlangen, kon hij doodleuk die avond daarvoor zeggen dat hij nog geen verlangen had, maar het wel leuk vond dat ik kwam. Hij heeft ook toegegeven dat hij weinig gevoel heeft: weinig vreugde en weinig verdriet. Hij is vlak en passief en niet attent. Dat gaf ruzie omdat ik totaal het tegenovergestelde ben. Toch liet hij mij merken dat hij om mij gaf, maar het koste veel moeite en hij probeerde mij vaak te dumpen als ik hem weer te veel claimde of aandacht vroeg. Misschien ligt het idd aan mij, maar ik vroeg helemaal niet zo veel aandacht, maar hij ervaarde dat zo. Ik accepteerde dat hij op vakantie ging met de ex vrouw en kinderen, dat hij niet met mij wilde, dat hij geen feestdagen met mij wilde vieren, geen spontane ontmoetingen, half impotent, geen relatie en dat hij mij vaak liet zitten en mij afsloot tot contact als het hem te veel werd.
Ik was verslaafd geraakt aan hem. Hij is intelligent en heeft het beroep van arts gekozen om status vertelde hij. Hij is idolaat van kinderen, maar heeft weinig met mensen. Alleen de familie. Mensen zeggen ook: Oh dat is hij, laat maar...Vrouwen zijn voor hem andere wezens, maar hij vond mij interessant omdat ik de enige vrouw ben die hem kon doen opwinden. Ik heb daar dan maar gebruik van gemaakt, maar helaas had hij daar ook weinig behoefte aan. Ik weet dat ik waarschijnlijk gek ben, maar ik gaf om hem. Hij had ook een leuke kant af en toe. Maar dat was ws een gespeelde kant. Hij zei ook dat hij aangeleerd gedrag heeft en dat even vol kan houden, vandaar dat hij mij maar weinig wilde zien.
Maar goed het ging wel beter, maar helaas is onverwachts vorig jaar oktober zijn ex vrouw weer teruggekomen na 4.5 jaar. Voor mij een totale klap omdat ik dat absoluut niet had zien aankomen. Hij had nog gezegd dat ze geen gevaar was en dat hij geen relatie meer wilde. Hij zei vaker dingen die hij niet waar kon maken. Hij was niet gelukkig en hij zag de kans om weer het geluk te vinden met het gezin zoals vroeger als een kans. Iedereen raadde het hem af, maar hij wilde het toch. Deze vrouw is heel jaloers, achterdochtig, depressief en heeft hem al menigmaal verlaten en ontrouw gepleegd. Maar hij zag het als een kans om de structuur terug te krijgen, meer geld, het huis was een zooitje en dat zou nu weer netjes worden.En de kinderen 24/7...
Maar ja ik moest natuurlijk weg...
Hij had gehoopt heel naief dat hij mij zou mogen blijven zien van haar, maar dat kon niet. Voor mij een grens, geen platonische virtuele vriendschap. Toch wilde hij mij blijven steunen en wie weet ging ze weer weg.Dus ja, we hebben het contact behouden via de virtuele mogelijkheden. Dat ging goed, maar toen kwam die vrouw erachter menigmaal en heeft hij mij steeds weer afgestoten, maar kwam elke keer terug Allemaal heel pijnlijk voor mij. 5 weken geleden stopte hij plots het contact terwijl hij de dag daarvoor nog appte dat hij nog steeds warme gevoelens had voor mij en mij wilde steunen (mijn vader is ernstig ziek) maar de volgende dag na haatmails en dreigingen van die ex vrouw die alles had gelezen, dumpte hij mij voorgoed. Ijskoud. De angst om de kinderen kwijt te raken is voor hem te groot geworden. Hij had eerder gezegd dat hij mij over 2 jaar wilde zien als haar contract van dr verhuurde appartement afliep en dat zou een moment zijn dat hij kon beslissen of ze blijft of niet). Met andere woorden als ik mij koest houdt wil hij mij wel zien over 2 jaar, maar ws blijft ze toch, had hij gezegd.
Kortom een heel verhaal, ik kan het heel moeilijk accepteren, en heb veel vraagtekens of hij wel echt gescheiden was en of er achter mijn rug meer aan de hand was en waarom die vrouw weg is gegaan destijds. En in hoeverre zijn autisme aanwezig is of niet. (Zijn vader en broer hebben volgens hem autistische trekken). Hij zei ook wel eens: ik heb mij leuker voorgedaan, want welke leuke vrouw wil nu een autistische man?. Ik zei toen dat ik dat niet erg vond en geen reden voor afwijzing. En dan word ik zelf afgewezen.
In plaats dat hij mij nu tactisch benaderd, sluit hij ij af, waardoor ik ga stalken (een duistere kant van mij). Dus ja, ik krijg uiteindelijk de schuld en hij zal mij haten. Ik had de eer aan mijzelf moeten houden al veel eerder...ik ben stom geweest...maar ik hield van deze man...

Is hier iets herkenbaars te bespeuren of heb ik gewoon pech gehad hem ontmoet te hebben (dat zei hij altijd dat ik pech heb gehad)?
The administrator has disabled public write access.

Emotionele mishandeling 3 weken 17 uren geleden #251044

 • Bernhard 1963
 • Bernhard 1963's Profielfoto
 • Offline
 • Platinum Boarder
 • DE DWAASHEID DEZER WERELD IS WIJSHEID BIJ DE MENS
 • Berichten: 3290
 • Ontvangen bedankjes 2830
Beste Mariolona_m,

Stuur die arts een berichtje dat je voorgoed afscheid van hem neemt vanwege zijn besluiteloosheid en neem dan ook nooit weer contact met hem op.

Stop met stalken, dat moet je gewoon voor jezelf niet willen, dan heb je gebrek aan zelfrespect.

ALS IEMAND JE CONTINUE LEEGZUIGT MOET JE Z.S.M. MAKEN DAT JE WEGKOMT, ALTIJD!

Als je denkt dat dit onmogelijk is voor jou dan heb je het mis want als hij vandaag overlijdt zul je ook zonder hem verder moeten. B)
Wie ons het strengst beoordeelt? Een mislukte dilettant. [verzekeringsarts]
Johann Wolfgang von Goethe
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: isis, cherna

Emotionele mishandeling 3 weken 14 uren geleden #251045

 • aspi vrouw
 • aspi vrouw's Profielfoto
 • Offline
 • Gold Boarder
 • Berichten: 185
 • Ontvangen bedankjes 193
Echt?! Is dit serieus?...... :blink:
The administrator has disabled public write access.

Emotionele mishandeling 3 weken 14 uren geleden #251046

 • Sisyphus
 • Sisyphus's Profielfoto
 • Offline
 • Senior Boarder
 • Gooi nooit de handdoek in de ring.
 • Berichten: 51
 • Ontvangen bedankjes 27
Als hij zegt dat hij autistische trekjes heeft dan kan het of een paradox betekenen of heel nuttige informatie.
Stel dat het een paradox is dan is zijn uitspraak sowieso onjuist. Sommigen NT mensen kunnen heel goed en heel vaak liegen. Zijn uitspraak is dan ook een leugen en dus liegt hij dat hij autistische trekjes heeft.
Daarentegen, stel dat hij een Aspie is (ik verneem dat velen moeite hebben met liegen) dan spreekt hij in dit geval de waarheid. Met dit gegeven kun je aan de slag gaan in de zin dat je alles wat hij heeft gezegd of beweert onder de loep neemt.

M.i. heeft hij zelf ook last van verlatingsangst en dat hij je GEbruikt als hij weer in de clinch ligt met zijn ex-vrouw. Wanneer zijn eigen situatie weer goed lijkt te zijn gekomen heeft hij je niet meer nodig.

Wat je zou moeten doen is hem nu een bericht sturen dat JIJ hem niet meer wilt zien, want een mens verlangt het meest naar het hetgeen hij mist.
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: isis

Emotionele mishandeling 3 weken 13 uren geleden #251048

 • rl71
 • rl71's Profielfoto
 • Offline
 • Gold Boarder
 • Berichten: 270
 • Ontvangen bedankjes 183
Een deel is verborgen voor gasten. Log-in of registreer om het te kunnen bekijken.
AQ Test: 42
ASS/Asperger diagnose: 11 april 2018
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: isis

Emotionele mishandeling 3 weken 11 uren geleden #251050

 • arjen37
 • arjen37's Profielfoto
 • Offline
 • Platinum Boarder
 • Pretending to be a functioning human is exhausting
 • Berichten: 644
 • Ontvangen bedankjes 425
Een deel is verborgen voor gasten. Log-in of registreer om het te kunnen bekijken.
The administrator has disabled public write access.

Emotionele mishandeling 3 weken 10 uren geleden #251054

 • Incendium
 • Incendium's Profielfoto
 • Offline
 • Gold Boarder
 • Berichten: 192
 • Ontvangen bedankjes 107
Wat Arjen zegt.
AQ score: 32 | Neurodivers: 109/200 | Neurotypisch 122/200 | Misofoniescore: 12
Mijn Intro topic
The administrator has disabled public write access.

Emotionele mishandeling 3 weken 10 uren geleden #251055

 • signe
 • signe's Profielfoto
 • Offline
 • Platinum Boarder
 • diagnose Asperger
 • Berichten: 2592
 • Ontvangen bedankjes 2444
Hallo mariolona_m.

Vrijwel iedereen heeft "autistische trekjes". Dat wil dan niet zeggen dat iemand autisme heeft maar veeleer dat iemand bepaalde karaktertrekken heeft. Bovendien is het hébben van ASS geen enkel excuus voor wat er met jou gebeurt (of wat jij laat gebeuren).
Hij zal zelf de verantwoordelijkheid voor zijn gedrag moeten nemen. En jij dat voor het jouwe.

Sterkte ermee.
I'd rather be gardening
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: bzzzzz, cherna

Emotionele mishandeling 3 weken 9 uren geleden #251064

 • mandersp
 • mandersp's Profielfoto
 • Offline
 • Platinum Boarder
 • Berichten: 1348
 • Ontvangen bedankjes 956
Hallo mariolona, welkom op dit forum

Ik zou stoppen met hem, dit is geen normaal gedrag....
Met vriendelijke groeten,

Mandersp
Laatst bewerkt: 3 weken 9 uren geleden door mandersp.
The administrator has disabled public write access.

Emotionele mishandeling 3 weken 9 uren geleden #251065

 • Martin-Enschede
 • Martin-Enschede's Profielfoto
 • Offline
 • Gold Boarder
 • Ik ben niet anders, ik denk anders ;)
 • Berichten: 173
 • Ontvangen bedankjes 89
Een deel is verborgen voor gasten. Log-in of registreer om het te kunnen bekijken.
Probeer nooit iemand anders te zijn, die je niet bent. Een ieder die echt bij jou wilt zijn, zal jou accepteren zoals je bent, met je plus- en minpunten.
The administrator has disabled public write access.

Emotionele mishandeling 2 weken 6 dagen geleden #251081

 • aspi vrouw
 • aspi vrouw's Profielfoto
 • Offline
 • Gold Boarder
 • Berichten: 185
 • Ontvangen bedankjes 193
Het is niet echt fair om die man nu een zwart schaap te maken toch?
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: Patj, ennoborg, Vogel1973

Emotionele mishandeling 2 weken 6 dagen geleden #251088

 • cherna
 • cherna's Profielfoto
 • Offline
 • Junior Boarder
 • Berichten: 22
 • Ontvangen bedankjes 28
Ik heb niet echt een mening over deze man als persoon, ik ken hem immers niet en we horen het verhaal maar van één kant. Wat ik wel kan zien is dat zijn gedrag niet gezond voor jou is, Mariolona.

Iedereen verdient het een relatie te hebben die gebaseerd is op wederzijds respect, zo niet liefde. Uit zijn beschreven gedrag concludeer ik dat dit niet uit zal groeien tot een gezonde relatie. Waarom zou je er dan al je tijd en energie in steken?

Je noemt het zelf al een verslaving. Blijkbaar weet je ergens ook dat het niet goed voor je is. Toch maar mee stoppen. Het is moeilijk, maar niet onmogelijk. In dit geval is aan jezelf denken, niet doorgaan met van hem willen houden en er iets van willen maken omdat je denkt hier behoefte aan te hebben, maar kiezen voor jezelf, kappen en iemand zoeken die jou wel met respect behandelt.

Wat mij lichtelijk irriteert is dat vermeend autisme als excuus gebruikt wordt voor egoistisch gedrag. Dit hele verhaal heeft naar mijn mening niets met autisme te maken, maar alles met mensen die geen keuzes willen maken.
Laatst bewerkt: 2 weken 6 dagen geleden door cherna.
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: signe, Nomi

Emotionele mishandeling 2 weken 6 dagen geleden #251093

 • mariolona_m
 • mariolona_m's Profielfoto
 • Offline
 • Fresh Boarder
 • Berichten: 9
 • Ontvangen bedankjes 1
dank je wel....
ik maakte altijd excuses voor hem omdat ik dacht dat hij een stukje medeleven miste door zijn 'autistische' trekjes, maar hij er zitten ook veel narcistische trekjes die niks met autisme te maken hebben.
Ik zou iemand ook nooit daarom afwijzen....als je van iemand houdt probeer je diegene te accepteren en rekening mee te houden, maar je wil natuurlijk ook dat de ander voor je gaat en ook rekening met jou houdt...
Liefde is soms verraderlijk....

Een lieve, introverte huisarts en vader kan dus een ijskoude man zijn die je gewoon als het hem uitkomt laat vallen....das de realiteit!
Laatst bewerkt: 2 weken 6 dagen geleden door mariolona_m.
The administrator has disabled public write access.

Emotionele mishandeling 2 weken 6 dagen geleden #251095

 • ennoborg
 • ennoborg's Profielfoto
 • Offline
 • Platinum Boarder
 • Berichten: 403
 • Ontvangen bedankjes 473
Een deel is verborgen voor gasten. Log-in of registreer om het te kunnen bekijken.
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: Nomi, Aapje, cherna

Emotionele mishandeling 2 weken 6 dagen geleden #251100

 • aspi vrouw
 • aspi vrouw's Profielfoto
 • Offline
 • Gold Boarder
 • Berichten: 185
 • Ontvangen bedankjes 193
mariolona_m schreef :

Een lieve, introverte huisarts en vader kan dus een ijskoude man zijn die je gewoon als het hem uitkomt laat vallen....das de realiteit!

Nou dat is dan duidelijk toch? Ik bedoel je kan nog wel dagen schrijven maar dat lost niks op. Dit is niet "En ze leefde nog lang en gelukkig".
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: cherna

Emotionele mishandeling 2 weken 6 dagen geleden #251102

 • cherna
 • cherna's Profielfoto
 • Offline
 • Junior Boarder
 • Berichten: 22
 • Ontvangen bedankjes 28
Een deel is verborgen voor gasten. Log-in of registreer om het te kunnen bekijken.
Laatst bewerkt: 2 weken 6 dagen geleden door cherna.
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: ennoborg

Emotionele mishandeling 2 weken 6 dagen geleden #251105

 • aspi vrouw
 • aspi vrouw's Profielfoto
 • Offline
 • Gold Boarder
 • Berichten: 185
 • Ontvangen bedankjes 193
En het is handiger om hier je bericht te plaatsen dan in de chat. Heb je ook een reactie gegeven.
The administrator has disabled public write access.

Emotionele mishandeling 2 weken 6 dagen geleden #251106

 • Nomi
 • Nomi's Profielfoto
 • Offline
 • Platinum Boarder
 • Berichten: 636
 • Ontvangen bedankjes 577
Een deel is verborgen voor gasten. Log-in of registreer om het te kunnen bekijken.
"He pushed his luck. It was clearly too weak to move by itself."
TP
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: ennoborg, Aapje, cherna, Zr

Emotionele mishandeling 2 weken 6 dagen geleden #251107

 • Aapje
 • Aapje's Profielfoto
 • Offline
 • Senior Boarder
 • Berichten: 42
 • Ontvangen bedankjes 40
mariolona,
Ik zou iemand ook nooit daarom afwijzen....als je van iemand houdt probeer je diegene te accepteren en rekening mee te houden, maar je wil natuurlijk ook dat de ander voor je gaat en ook rekening met jou houdt...

Uiteindelijk kun je een relatie volgens mij reduceren tot vier elementaire waarheden:
1. Jij hebt behoeftes
2. De ander kan tot een bepaald niveau aan jouw behoeftes voldoen
3. De ander heeft behoeftes
4. Jij kunt tot een bepaald niveau aan de behoeftes van de ander voldoen

Als 1 en 2 of 3 en 4 teveel uit elkaar liggen, dan gaat het niet werken. Volgens mij is dat hier allebei het geval. Jij kunt deze man niet bieden wat hij wil, dus ging hij terug naar zijn ex-vrouw. Hij kan jou duidelijk ook niet bieden wat jij wil.

Mensen kunnen tot op enige hoogte veranderen, maar het klinkt mij niet in de oren alsof dat hier voldoende mogelijk is.

Volgens mij probeer je nog steeds naar manieren te zoeken om deze man te fixen zodat jullie een goede relatie kunnen hebben of misschien zoek je naar keihard bewijs om jezelf te overtuigen om hem los te laten. Beide zul je niet gaan vinden, hier noch ergens anders.

Ik zou je het advies geven om weer te gaan daten en deze man te vergeten.
Laatst bewerkt: 2 weken 6 dagen geleden door Aapje.
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: Nomi, cherna

Emotionele mishandeling 2 weken 6 dagen geleden #251129

 • ennoborg
 • ennoborg's Profielfoto
 • Offline
 • Platinum Boarder
 • Berichten: 403
 • Ontvangen bedankjes 473
Een deel is verborgen voor gasten. Log-in of registreer om het te kunnen bekijken.
Laatst bewerkt: 2 weken 6 dagen geleden door ennoborg. Reden: verbetering
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: peterf, cherna
 • Pagina:
 • 1
 • 2
 • 3
Tijd voor maken pagina: 0.311 seconden

Wie is er (bijna) jarig?

 • Mosk's ProfielfotoMosk (32) (22.05.1986)
 • ondergrond's Profielfotoondergrond (43) (22.05.1975)
 • tabula rasa's Profielfototabula rasa (51) (22.05.1967)
 • arquisx's Profielfotoarquisx morgen (28) (23.05.1990)
 • asperger15's Profielfotoasperger15 morgen (50) (23.05.1968)
 • Voego's ProfielfotoVoego morgen (29) (23.05.1989)
 • Nikkie's ProfielfotoNikkie over 2 dagen (35) (24.05.1983)
 • Cosmic78's ProfielfotoCosmic78 over 3 dagen (40) (25.05.1978)
 • DeWalt's ProfielfotoDeWalt over 3 dagen (61) (25.05.1957)
 • Appie's ProfielfotoAppie over 4 dagen (41) (26.05.1977)