Tool 4 Life biedt groepstrainingen en individuele coaching met behulp van paarden aan kinderen en jongeren die extra ondersteuning kunnen gebruiken.

De paarden bevinden zich los in een afgesloten ruimte en met de deelnemers worden verschillende oefeningen met de paarden (op de grond) gedaan. Door het doen van opdrachten met de paarden en de coaching die hierbij wordt gegeven door de trainers, komen situaties of moeilijkheden uit het dagelijks leven naar voren. Op deze manier kunnen deelnemers nadenken over hun eigen situatie en hoe zij hier mee om zouden kunnen gaan. Hierdoor leren deelnemers ervaringsgericht en kunnen zelf mogelijke oplossingen ontdekken.

Tool 4 life biedt de 8-weekse groepstraining met behulp van paarden ‘IJzersterk’ aan kinderen/jongeren van 10 t/m 18 jaar, verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. In deze training leer je hoe je meer zelfvertrouwen en vertrouwen in het contact met anderen kunt krijgen. In deze training wordt tevens grote aandacht aan het onderwerp pesten besteed. Na het volgen van deze training zul je steviger in je schoenen staan.

In de individuele sessies (voor de leeftijd van 8 t/m 18 jaar) kunnen wij samen met jou kijken naar wat jij nodig hebt om weer goed in je vel te komen zitten of om sterker in je schoenen te gaan staan. Eventueel kun je na enkele individuele sessies ook mee doen in de groepstraining ‘IJzersterk’.

Tool 4 Life kan door de coaching met behulp van de paarden veel mogelijkheden bieden aan kinderen met autisme, angst/depressieproblemen en trauma.

Meer informatie kunt u vinden op www.tool4life.nl