Wat is MijnEigenPlan?

MijnEigenPlan ondersteunt op een moderne én persoonlijke manier. Met MijnEigenPlan maak je makkelijk een duidelijke weekstructuur, wat zorgt voor meer voorspelbaarheid en overzicht. Dit helpt stress en onzekerheid te verminderen en geeft daardoor meer zelfvertrouwen! Dit alles met een eenvoudig te gebruiken online omgeving en een app op de telefoon of tablet.

Jouw plan!

Gebruik MijnEigenPlan om een interactief plan samen te stellen; precies afgestemd op een specifiek persoon.

  • Het plan bestaat uit herinneringen, afvinkbare taken, stappenplannen of bijvoorbeeld een video instructie.
  • Met kleuren, afbeeldingen of foto's en tekst verduidelijk je het plan waar nodig.
  • Vervolgens stel je in wanneer welk onderdeel van het plan zichtbaar wordt in de app: bijvoorbeeld op een specifieke tijd, weekdag, datum of locatie.
  • Door terugkerende handelingen slechts eenmalig toe te voegen is het plannen erg effectief en bespaart het een hoop tijd.
  • De interactieve “hulpjes” maak je eenvoudig zelf en ondersteunen bij taken en situaties.

Hieronder zie je verschillende voorbeelden hoe je dit plan in de praktijk kunt toepassen!
 

Verminder onzekerheid & onrust, verhoog zelfstandigheid

Hoewel dagelijkse activiteiten vaak terugkerend zijn is het soms lastig hier overzicht in te houden. Het kan dan frustrerend zijn en begeleiding veel tijd kosten om steeds opnieuw te blijven herinneren. Met de app op de telefoon kun je automatisch een herinnering voor terugkerende taken laten zien. De app gebruikt alarm geluiden en kan blijven herinneren totdat de taak daadwerkelijk gezien is. Het is slechts eenmalig nodig een schema van terugkerende taken op de website in te voeren; daarna gaat het helemaal automatisch!

Ingewikkelde handelingen eenvoudiger maken

Door het opsplitsen van complexe taken of handelingen kun je een persoon helpen deze zelfstandig uit te voeren, ook wanneer dit anders niet zou lukken. Met MijnEigenPlan kun je eenvoudig stappenplannen opstellen; elke stap heeft een duidelijke beschrijving met optioneel een afbeelding.

De stappenplannen zijn vervolgens beschikbaar via de app: ze kunnen in een lijst gezet worden waaruit de persoon ze zelf kan openen. Je kunt ook een specifiek stappenplan tonen wanneer de telefoon bij een NFC sticker (wij kunnen die leveren) in de buurt wordt gehouden, of door het scannen van een code.

Bijvoorbeeld: houd de telefoon in de buurt van de wasmachine en je krijgt direct instructies hoe je een was start. Op die manier kun je een interactief stappenplan tonen precies wanneer het nodig is!

Hulp op locatie

Soms zorgt tonen van veel verschillende herinneringen of het zelf kiezen van een taak voor verwarring. Met “locaties” kun je exact bepalen wat op welke plaats wordt weergegeven. Bijvoorbeeld: huishoudelijke taken en herinneringen alleen laten zien wanneer de persoon thuis is.

Begeleiding op afstand

Naast dat je met de website en app een persoon ook op afstand kunt ondersteunen maakt het systeem de resultaten hiervan ook inzichtelijk. Op die manier kun je, ook samen met de persoon, evalueren en waar nodig het plan aanpassen of uitbreiden. Dit maakt het mogelijk ook op afstand én proactief te ondersteunen!

Grip op gevoelens en emoties

Emotiethermometers helpen te leren om emoties te herkennen. Door op te schrijven wanneer ze zich zo voelde krijgen ze nog meer inzicht in hun gevoelens en emotie. De MijnEigenPlan app helpt hierbij! De app kan bijvoorbeeld regelmatig vragen hoe het gaat of jij (en je begeleider/ouder) kunnen online eenvoudig bijhouden hoe je je voelt. Zo krijg je meer grip op gevoelens en emoties!

MijnEigenPlan past zich aan!

Er zijn geen twee mensen hetzelfde. Ieder mens moet op zijn eigen manier geholpen worden om eruit halen wat er inzit. Bij MijnEigenPlan staan we klaar voor iedereen op een gepersonaliseerde manier klaar. 

Wat vinden andere gebruikers van MijnEigenPlan?

Wie kunnen er nou beter vertellen hoe MijnEigenPlan werkt dan de gebruikers zelf? Om MijnEigenPlan beter in de praktijk te kunnen laten zien, hebben wij bij enkele gezinnen thuis en bij instellingen mogen meekijken hoe zij de app in de praktijk gebruiken. Bekijk deze filmpjes op:https://mijneigenplan.nl/klanten-aan-het-woord

Probeer het zelf! Start direct en zonder verdere verplichtingen gratis via https://mijneigenplan.nl/starten-met-mijneigenplan