Individuele kinderbegeleiding met paarden en ouderschapscoaching

 

Bij Ixie kunnen kinderen en jongeren onder begeleiding van een orthopedagoog bezig zijn met paarden. We zetten de kracht van de paarden en het buiten zijn in voor kinderen met of zonder een hulpvraag. Dat doen we op een gezellige kleinschalige zorgboerderij in De Bilt.

Omgaan met paarden is helend voor kinderen. Het is onder andere bewezen dat het stresshormoon cortisol daalt bij kinderen die wekelijks begeleiding met paarden krijgen. Er zijn ook veel onderzoeken en ervaringen die aantonen dat specifiek kinderen met autisme baat hebben bij de omgang met paarden. Bij mij kunnen kinderen ‘gewoon een uurtje tussen de paarden zijn’ of gericht aan doelen werken. Bijvoorbeeld vaardigheden oefenen zoals sociaal gedrag, grenzen aangeven of respecteren, zelfbeeld en zelfvertrouwen versterken, verwerking van life-events, algemene ondersteuning van de ontwikkeling enz.

Naast individuele begeleiding van kinderen geef ik coaching aan ouders die advies willen over de omgang met hun kind en hun vragen vanuit verbinding willen oplossen. De communicatie met een kind met Asperger kan soms voor uitdagingen zorgen. Of als je als ouder Asperger hebt, is het ook niet altijd makkelijk om ‘aan te voelen’ hoe je situaties met je kind het beste aanpakt. Mijn ouderschapscoaching legt de focus op de communicatie tussen ouder en kind. We kijken samen naar wat het kind vertelt, waarbij we vooral op lichaamstaal letten. En naar hoe je het kind als ouder ontvangt; begrijp je het kind en sluit je aan bij zijn belevingswereld en ontwikkeling.

Voel je vrij om contact op te nemen! 
Meer informatie op http://ianthebiemans.nl/