Eenvoudig en snel een dagplanning met pictogrammen!
Een persoon met Autisme, ADHD, PDD-NOS of een (licht) verstandelijke beperking heeft vaak meer structuur nodig in de dagelijkse activiteiten. Maak met AutiPlan een heldere dagplanning door gebruik te maken van het ruime assortiment picto's, beschrijvingen en spraak.

Waarom AutiPlan
Iemand met autisme, ADHD, PDD-NOS of een (licht) verstandelijke beperking heeft vaak meer behoefte aan structuur en voorspelbaarheid bij dagelijkse activiteiten. AutiPlan helpt hierbij!
Met AutiPlan is het maken van een dagplanning zo gebeurd. De verschillende activiteiten worden weergegeven met duidelijke pictogrammen en kunnen worden afgevinkt. De timer laat snel zien hoeveel tijd er nog over is en wanneer de volgende activiteit gepland staat. De omschrijving van de activiteiten kan worden voorgelezen en herhaald. Daarnaast is de planning van AutiPlan niet alleen beschikbaar in print, maar ook op telefoon, tablet of pc.
Bij AutiPlan weten we uit eigen ervaring hoe belangrijk een dagplanning kan zijn voor een kind met autisme. We willen dan ook dat dit toegankelijk is voor iedereen. Daarom biedt AutiPlan een gratis versie aan, enkel voor thuisgebruik.

Waarom plannen?
Voor bepaalde mensen kan een gebrek aan structuur erg stressvol zijn en leiden tot gedragsproblemen. Een dagplanning biedt in dit geval een grote houvast.
Vaak kost het maken van een dagplanning met picto’s en tekeningen veel tijd. AutiPlan zorgt er echter voor dat dit snel, makkelijk en efficiënt kan. Door gebruik te maken van sjablonen kost het maken van een planning met AutiPlan slechts enkele minuten per dag.
Door het gebruik van pictogrammen worden geplande activiteiten visueel en begrijpelijk gemaakt.

Hoe werkt AutiPlan?
De picto planner gebruikt drag-and-drop om nieuwe picto’s vanuit de grote collectie in een dag te plannen. Elke activiteit kan een starttijd hebben, de eindtijd voor een activiteit wordt bepaald door de starttijd van de volgende activiteit. Meerdere activiteiten kunnen gegroepeerd worden in een specifieke volgorde op dezelfde starttijd. Bijvoorbeeld: een groep activiteiten van 7:00 tot 8:00 s’ochtends kan bestaan uit “ Opstaan” , “ Ontbijt maken”  en “ Naar school gaan”.
Er kan bepaald worden welke groep activiteiten uitgevoerd mogen worden op een specifiek tijdstip door de starttijd van de eerste activiteit te bepalen. Het is eenvoudig om de activiteiten binnen een tijdslot aan te passen door deze simpelweg te verslepen in het dagplan.
Verder is het mogelijk om van de planningen een herhaaldelijk sjabloon te maken, kan met een paar simpele handelingen een heel weekschema samen te stellen en kunnen de gemaakte planningen direct uit de browser worden geëxporteerd en geprint.

 Voor Wie?
AutiPlan is er voor iedereen die extra structuur kan gebruiken in het dagelijks leven. Met name mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) hebben baat bij een duidelijke planning met pictogrammen. Daarnaast helpt AutiPlan ook mensen met dementie, hersenbeschadiging of (licht) verstandelijke handicap hun dag inzichtelijk te maken.

Ouders
Ouders met kinderen met ASS hebben vaak behoefte aan een duidelijke dagplanning met pictogrammen. Het maken ervan kost echter vaak veel te veel tijd. AutiPlan zorgt voor een dagplanning in slechts een paar minuten.

Organisaties en scholen
AutiPlan bespaart tijd omdat het efficiënt werkt. Met de Android-app is het mogelijk de cliënt berichten te laten ontvangen wanneer de volgende activiteit begint. Zo wordt zelfstandigheid gestimuleerd.

Probeer het zelf! Start direct en zonder verdere verplichtingen gratis via www.AutiPlan.nl.

Dit zegt de gebruiker over AutiPlan:

 “ Dank voor dit prachtige programma. Het geeft nu al meet rust in huis.” – Mariska

 “ Dit maakt het leven van een ouder van een kind met autisme zo veel makkelijker.” – Gaby

 “ Eindelijk een programma wat makkelijk in gebruik is, overzichtelijk en duidelijk. Dank je wel!” – Tanja

 “ Zelfs een PC leek weet hier mee om te gaan!” - Corina